"Doamne, Iisuse Hristoase, Iţi mulţumesc că nu ai plecat de lângă mine până nu m-am hotărât să Te primesc şi eu şi să Te cuprind în inima mea pe veci!"(pr.Constantin Sarbu)

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Raspunsul primit de la CNAS la solicitarea de a mi se oferi o alternativa la cardul national de sanatate



Iarta- ma Doamne,raspunsul acesta trimis de CNAS in dezacord total cu cele spuse pe fata ma face sa realizez ca toti sunt impietriti  sau mincinosi- de la un capat la altul…si ma cutremur de ceea ce va veni..
Circ si paine- acesta este stilul declamativ si oferta  comediantilor care ne conduc si ne hotarasc soarta!

Toata mascarada asta mediatizata cu surle si trambite-incat nu mai intelegi cine pe cine aresteaza- cei de maine pe cei de ieri si invers -precum si nevoia ” subita” de "a  face dreptate" si a arata ca  "serviciile" si justitia functioneaza acum mai bine ca niciodata ( incat si soarele se invarteste in jurul lor si pamantul sta nemiscat de admiratie ) dupa o perioada lunga cu prestatii mediocre dar cu pretentii exagerate despre profesionalismul afisat ca "brand" - nu este decat praf in ochii naivilor si gonire de vant...

Ne-ati cerut voturile politicienilor, promitind- ne un fond onest de viata si un trai bun,ba chiar ati aratat o conduita crestina inchinandu- va in fata sfintelor icoane ,facand promisiuni cu ochii la cer si jurand cu mana pe Sfanta Scriptura -creand astfel simtaminte de simpatie si aprobare din partea multora - dar odata ce v- ati vazut suiti pe tron ati uitat de noi si de tot...minciuna (...lacomia ,tradarea in favoarea cui da mai mult si manipularea...) a redevenit motorul vostru reflex..
Unde este tara,poporul si  Dumnezeu in platforma si ideologia voastra crestina de viata domnilor,daca nu respectati cinstea si bunul simt dar si constiinta  religioasa a celor care v- au votat sa aveti grija mai ales de ea!
Omul poate fi inselat dar DUMNEZEU NICIODATA!
„Nu vă amăgiţi: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va şi secera” (Galateni 6, 7).

Lasati- ne sa traim  cu Hristos in trupul,viata si sufletul nostru ,in tara noastra crestina si ortodoxa !!!
Sau acest fapt va doare  si va sperie cel mai tare  si anume ca nu cumva sa murim cu HRISTOS si pentru HRISTOS!

Bravos natiune ortodoxa, mandra cu lupii paznici la oi!
Vivat justitia care ai tacut ,acoperit si ai facut temenele in fata infractorilor care au pradat  bogatiile tarii si au saracit si distrus spiritualitate,suflete si multe vieti de romani...apoi ca pedeapsa ai inventat doar pentru ei arestul la domiciliu deoarece " au cooperat" si nu sunt "periculosi si agresivi" ...sunt  doar niste " gainari" de matase!
Adevaratul pericol vom fi noi - cei care nu vom accepta cardurile de sanatate si dictatura electronica de control si manipulare in masa,vom deveni proscrisii si prada acestei lumi...
Mai bine ne intoarcem la Sfintii cei luminati de Dumnezeu si Sfatul Batranilor si la cutumele stramosesti...macar ei au avut si au intelepciune,credinta si frica de Dumnezeu.

Insa ce este scris sa se intample se va intampla! Dar "Vai de cel prin care vine ispita" zice Mantuitorul - caci răul nu stie sa dea bonusuri si sa- si premieze trepadusii si instrumentele cu bogatia dragostei si pacii  -  ci doar sa le ofere vesnic  intuneric,suferinta,plansul si scrasnirea dintilor .
Sa ne rugam cu lacrimi Lui Dumnezeu si Maicutei Domnului pentru  apararea credintei ortodoxe si pentru iertarea noastra a tuturor,pentru ca  EL BUNUL ,nu doreste  pierderea pacatosului ci indreptarea si mantuirea lui.

Frati mei intru credinta ,tot ceea ce vedem si auzim prin intermediul  mijloacelor media - nu este decat un teatru ieftin,banal cu care se incearca inducerea in eroare si distragerea atentiei de la alte fapte mult mai grave care vizeaza pierderea libertatii umane prin implementarea dictaturii biometrice si in final lepadarea de Hristos.Acest sistem este unul prefacut,ipocrit,antihristic  care vorbeste si se misca in ascuns- mascandu- si cu dibacie actiunile si instrumentele de prindere a viitoarelor prazi -care suntem noi crestinii iubitori de HRISTOS!

Daca astazi suntem obligati sa ne cipuim animalele desigur maine vom urma noi- alte animale in fata lor...
Daca nici animalele nu le vom supune acestui supliciu sa fiti siguri ca nu vom face acest lucru nici pentru noi,nefericitilor- vanzatori de credinta,neam si tara!

Veninul intunericului a fost picurat incet si otrava lui deja isi face efectul din momentul in care ne- am incredintat viata,traiul,familia si copii "Sistemului" care a avut grija in timp sa le distruga inocenta ,sa ne educe si sa ne ordoneze pe toti- cei mici si cei mari- ajutandu- ne sa cunoastem " noi adevaruri si libertati " - exprimate fie pe baze stiintifice ori prin rataciri in contemplatii mistice cu un design lejer de credinta si constiinta (eliberata de iubirea si jertfa lLui Hristos si a Sfintilor sai ) si mai ales de un stil de viata mult iubitor de bunuri materiale si sine...
Daca nu constietizam pericolul si nu incercam sa demascam si sa oprim lucrarea malefica care ni se pregateste tuturor oamenilor suntem deja sageti trase din clisee de viata- care doar au traversat  lumina  pentru a patrunde si a se pierde definitv in intuneric.Chiar daca nu am avea sorti de izbanda - este datoria noastra asemenea glasului care striga in pustie!

Traim intr- un climat de epuizare spirituala -care prolifereaza fara puterea de marturisire in duh si adevar a preotilor ,monahilor si duhovnicilor (care se roaga si strang laolalta oamenii ,ii hranesc cu Trupul si Sangele Domnului si ii  intaresc in credinta, indemnandu- i la smerenie ,iubire ,marturisire si mantuire ).

DOAR  farisei si simpli carturari sunt cei care stiu DECAT sa citeasca pe slova  Cuvantul Lui Dumnezeu dar nu stiu sa il implineasca ,sa isi pastoreasca si sa -si pazeasca turma.
Parintilor, tacerea sfintiilor voastre o sa ne faca sa murim prea obositi de pacate si necredinta,prea goi si singuri,nemantuiti si intunecati...
Degeaba lucram la ziduri inalte daca nu lucram la castigarea sufletelor pentru Imparatia lui Dumnezeu...
Suntem pe cont propriu,scapa cine poate???
Spuneti dreptilor ca timp nu mai este si ajungem cu totii in prapastia pierzarii!!! Ortodoxia nu este legea junglei unde fiecare este pe cont propriu ci este o simbioza indestructibila de unitate in credinta si marturisire pe care preotii  (si neamul romanesc) au  aparat-o  si pazit- o de 2000 de ani.
Am tacut pana acum dar a fost o tacere a respectului insuflata de invataturile credintei noastre sfinte si a mosilor nostri cu frica de Dumnezeu dar astazi cand intunericul ne cere sufletul trebuie sa avem curajul marturisirii in lumina Invierii Domnului IIsus Hristos!
Este vremea marturisirii  fara frica fratii mei iubiti in credinta si iubirea de Hristos…nu pe soptite,nu pe la colturi…este vremea muceniciei cum spunea Sfantuletul nostru drag :Parintele Justin Parvu!

Iarasi ma repet:

Este ceasul al 11-lea,facem experiente  prin calculul probabilitatilor cu scala de perceptie si cunoastere materiala ,alteori cu rolurile ,interesele si dorintele  pe care le avem temporar in viata  pamanteasca...DAR NU CU VESNICIA SUFLETULUI- care vine de la DUMNEZEU,este de la DUMNEZEU si trebuie sa se intoarca la DUMNEZEU !!!

"Şi voi să nu căutaţi ce veţi mânca sau ce veţi bea şi nu fiţi îngrijoraţi. 
30. Căci toate acestea păgânii lumii le caută; dar Tatăl vostru ştie că aveţi nevoie de acestea; 
31. Căutaţi mai întâi împărăţia Lui. Şi toate acestea se vor adăuga vouă. 
32. Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia. "(Sfânta Evanghelie după Luca,cap.12)

Doamne Iisuse Hristoase Dumnezeule ai mila de noi pacatosii dintre care cea dintai sunt eu! ( daniela-autoarea acestui blog " micii pasi catre cer")


Mai jos este raspunsul pe care l- am primit in data de 21 ianuarie 2015

" Stimate Dle./ Dna.



Referitor la petiţia dvs. adresată Ministerului Sănătăţii şi retransmisă CNAS, înregistrată la instituţia noastră în data de 19 ianuarie 2015, vă comunicăm următoarele:




Potrivit dispoziţiilor de la art. 212 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,




„Documentele prin care se atestă calitatea de asigurat sunt, după caz, adeverinţa de asigurat eliberată prin grija casei de asigurări la care este înscris asiguratul sau documentul rezultat prin accesarea de către furnizorii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate a instrumentului electronic pus la dispoziţie de CNAS. După implementarea dispoziţiilor din cuprinsul titlului IX, aceste documente justificative se înlocuiesc cu cardul naţional de asigurări sociale de sănătate. Data de la care urmează a se utiliza cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se stabileşte prin hotărâre a Guvernului”.



Capitolul 3 (Cardul naţional de asigurări sociale de sănătate) din Titlul IX anterior menţionat cuprinde, între altele, următoarele prevederi:



ART. 330




(2) Cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se emite pentru dovedirea calităţii de asigurat pentru furnizarea unor servicii medicale, iar realizarea şi implementarea acestuia este un proiect de utilitate publică de interes naţional.




ART. 331




(6) Accesul personalului medical la informaţiile înregistrate pe cardul naţional de asigurări sociale de sănătate va fi stabilit prin Norme metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate prevăzut în titlul IX "Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate" al Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.




ART. 333



(3) Prelucrarea datelor cu caracter personal cuprinse în cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se face în condiţiile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, iar prin normele metodologice menţionate la art. 331 alin. (6) va fi stabilită modalitatea de exercitare de către persoana asigurată a dreptului de acces la datele cu caracter personal legate de starea de sănătate.



ART. 335




(1) Furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate, precum şi titularii cardului naţional de asigurări sociale de sănătate au obligaţia de a solicita şi, respectiv, de a prezenta acest document, la data acordării asistenţei medicale, în condiţiile prevăzute de contractul-cadru şi de normele metodologice de aplicare a acestui contract.




ART. 336




(1) Cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se emite individual pentru fiecare asigurat cu vârsta de peste 18 ani (…).




(3) Persoanele asigurate prevăzute la alin. (1) au obligaţia prezentării cardului naţional de asigurări sociale de sănătate în vederea acordării serviciilor medicale de către furnizorii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate. Neprezentarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate conduce la acordarea acestor servicii numai contra cost, cu excepţia serviciilor prevăzute la art. 220.”




Întrucât solicitarea implică modificarea unor acte legislative şi normative, vă informăm că, potrivit Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, un act normativ poate fi modificat, completat sau, după caz, abrogat de către autoritatea emitentă.




CNAS este instituţia care administrează şi gestionează sistemul asigurărilor sociale de sănătate în vederea aplicării politicilor şi programului Guvernului în domeniul sanitar, neavând drept de iniţiativă legislativă.




În aceeaşi ordine de idei, vă asigurăm de întreaga disponibilitate a instituţiei noastre în a utiliza toate pârghiile legale în vederea îmbunătăţirii cadrului legislativ şi normativ aferent sistemului de asigurări sociale de sănătate din România.




Serviciul Relatii cu Asiguratii, Presa si Purtator de Cuvant"